Uw winkelwagen (leeg)
Bedrijf - Bernico

Oprichter: Nico Bertels (1971)

Gestart: 1990

Geboren in een wereld van watersport, was Nico meteen behept met het virus van waterskiën en motorboten. Daarom probeerde hij op de leeftijd van 11 zijn eerste boot te bouwen met behulp van een Punch motor en onderdelen van een boormachine te bouwen. Helaas is dit eerste model gezonken zodra het op het water kwam. Typisch voor Nico's doorzettingsvermogen begon hij aan een nieuw project, het bouwen van een catamaran, dit was zijn eerste succes op de leeftijd van 14.

4 jaar later en na meerdere projecten slaagde hij erin om 2 Evinrude motoren veilig te stellen van een sponsor. Op dat moment was een twin rig set-up veel te duur en zeer zeldzaam in de wereld van de waterski racing. De kiem van het idee werd uitgebroed in een klein cafe in Antwerpen om er zelf een te bouwen, omdat hij het zich niet kon veroorloven om er een te kopen. Dit project bleek zo een succes dat de eerste 2 modellen reeds werden verkocht voor hij ze zelf kon gebruiken, dit voorzag hem van het platform voor zijn twee motoren project. De zorg en vakmanschap die met dit project gepaard gingen zorgden ervoor dat hij zijn eerste race hiermee won. Op deze manier werd het merk Bernico opgericht, Aandacht voor detail en de hoge bouwkwaliteit in combinatie met vernieuwende technieken worden nig steeds hoog in het vaandel gedragen. Dit maakt dat Bernico vandaag de dag een gerespecteerd internationaal merk is.

Door de waterski racing banden van zijn stichter heeft  Bernico een nauwe relatie voor de ontwikkelingen in deze sport. Ze zorgden voor het behalen van tal van Belgische, Europese en zelfs wereldtitels in de loop der jaren in de klassen van de Formule 3, Formule 2 en Formule 1, Bernico is trots te zien dat zijn teams het goed doen in de hele wereld.

Met de primaire basis in Europa, heeft het bedrijf zijn vleugels uitgeslagen over de hele wereld. Inclusief topteams in Europa, de VS tot in de uithoeken van  Australië en Nieuw-Zeeland. Waar het team ook haar partners voor ondersteuning en productie heeft.

Terwijl het bouwen van boten de belangrijkste activiteit is van Bernico's, hebben ze ook een grote kennis van motoren en tunen van motoren. Dit heeft geleid tot enkele mooie resultaten in pure snelheid races als de 24 uur Rouens Motonautiques en P1 powerboat racen.

Nieuwe modellen worden tegenwoordig ontworpen met behulp van computers met CAD-CAM-software en geïntegreerd met  moderne en ergonomische design ideeën. Deze ideeën kwamen uit eerdere successen en werden verbeterd met behulp van nieuwe materialen en technieken. Tijdens de ontwikkeling van elk van de nieuwe modellen wordt er getest door het ontwerp te toetsen aan computerprogramas met fluid dynamics. Dit garandeert optimale prestaties voor elk van onze modellen.

Het oog voor detail en kwaliteit van de productie is een van de fundamenten van het bedrijf. Elke boot is nog steeds met de hand gemaakt en geassembleerd met de grootste zorg en aandacht.

Door de goede resultaten behaald in 20 jaar waterskiën en racen rees er een grote vraag voor het bouwen van pleziervaartuigen met Bernico prestatiekenmerken. Daarom is een productielijn aangeboden, gebaseerd op de bekende prestaties en uitgebreid met een reeks luxueuze opties die het mogelijk maken de particuliere klant van deze boten te genieten in het dagelijks leven.

Als gevolg hiervan ontwikkelden we ook een RIB (Rigid Inflatable Boat) met een romp die werd ontwikkeld uit van onze race-ervaringen, een unieke uitvoering van de boot in deze sector. Zowel op het gebied van snelheid, stabiliteit en wendbaarheid.